Organisatiecultuur, hoe werken we er aan? Vijf misverstanden!

Organisatiecultuur start in Nijmegen

Werk jij aan (en met) organisatiecultuur (en wie niet?), behoed je dan voor deze 5 misverstanden.

De leider als saboteur van een verandertraject

Leiderschap

Het is vaak oncomfortabel om als leider naar je eigen aandeel in een veranderproces te kijken. Als je dit niet wenst dan krijg je hier een aantal tips om je veranderproces te saboteren.

Leiderschap in een crisis

leiderschap crisis

10 tips over leiderschap tonen in een crisis.

Dienend leiderschap – acht gedragingen!

Dienend Leiderschap is de basis van jouw bedrijfsresultaten

Dienend Leiderschap bepaalt jouw organisatiecultuur. En die cultuur bepaalt jouw bedrijfsresultaten!

Motivatie, hoe werkt ‘t?

Wat motiveert medewerkers? Er zijn drie zaken die jouw medewerkers motiveren: autonomie, meesterschap en het ervaren dat ze een doel hebben. Wat niet: bonussen!

Probleemanalyse

Probleemanalyse

De juiste tools voor een juiste probleemanalyse voorkomt fouten, maakt dat je jouw doelen haalt en verstevigt een gezonde organisatiecultuur.

Leiders horen veiligheid te bieden!

Leiderschap

Leiderschap wordt gekenmerkt door ‘ben je te vertrouwen’ en ‘jouw skills.’ Deze blog beschrijft de gevolgen ‘toxic leaders’ die onveiligheid teweeg brengen.

Veranderingsbereidheid van medewerkers, hoe werk jij daaraan?

Bij veranderingen vraag je nogal wat van je medewerkers. Hoe neem je ze mee in jouw verhaal? En sterker nog: wat geeft jouw het recht om veranderingen van ze te vragen?

Zeven stappen naar passie in je werk

Zeven stappen op weg naar passievol werken. Twee stappen voor je hart, twee voor je hoofd, twee voor je handen en één stap om te verankeren.

De zes kenmerken van een goede GEMBA Walk.

Doe de Gemba Walk! Informeer je daar waar jouw vakmensen het primaire proces uitvoeren.
Pas op met je kantoor- , cijfer- en managementwerkelijkheid! Te weinig tijd voor? Waarschijnlijk snap het dan niet!

Wanneer werkt jouw verandervisie?

Wanneer werkt jouw verandervisie? In deze blog: 4 kenmerken van een effectieve visie, 7 checks en 7 tips om deze visie te laten leven in jouw organisatie.

De 10 grootste fouten van de Daily Stand-up – Visual

De Daily Stand-up is een prachtige tool om efficiënt te werken. Maar vermijd deze 10 valkuilen. Deze keer geïllustreerd met een VISUAL van Sketching Maniacs.

Kies jij voor eigenaarschap van jouw verandering?

Veel leiders en veranderaars stellen de verkeerde organisatiediagnose. Ik beschrijf twee soorten organisaties met totaal andere kenmerken. Veranderaars hebben bij beide hele andere competenties nodig. Eigenaarschap is een onderscheidend kenmerk.

Zie jij passieloze mensen in jouw organisatie?

Passieloos werken draagt bij aan grote faalkosten van iedere onderneming. Vier elementen in je werk leiden tot passie! En ‘leiderschap’ speelt een grote rol

Wat is de juiste veranderhouding van jou als veranderaar? 7 tips!

Je herkent als externe veranderaar of leidinggevende de moeilijke periodes in een verandertraject. Soms is de organisatiedruk groot om alles maar bij het oude te laten. Zeven tips, voor jou als veranderaar, over de juiste veranderhouding in (verwaarloosde) organisaties.

Go to the GEMBA

Go to the Gemba, is vanuit de LEAN-filosofie een sterk pleidooi om de werkprocessen goed te doorgronden. Een pleidooi voor managers, leiders en veranderaars om het vak te kennen. Een pleidooi voor herwaardering van vakmensen. Een pleidooi ook om maximale waarde aan de klant te leveren.

Hoera het is bewezen: organisatiecultuur bepaalt resultaat!

In het boek “Organisatiecultuur bepaalt resultaat” wordt deze titel bewezen. Lees hier over de vijf factoren die een sterke organisatiecultuur vestigen. En dat is de basis voor Top Performance in bedrijven.